Voiko Illalliseen pimeässä osallistua, jos on allergioita tai ei syö joitakin ruokia?

Kyllä. Annoksia tehdään myös kasvisruokina, vegaaneille ja allergisille. Muista siis ilmoittaa ilmoittautuessasi allergioistasi tai ruokavaliostasi!

Olemme käyneet kerran jo Illallisella pimeässä. Onko järkeä käydä uudelleen?

Dine in the Dark on yhteinen konsepti ja standardoitu kaikissa sen neljässä toteutusmaassa. Tämä tarkoittaa, että illallisen toteutus on yhtenäinen ja sen laatuodotukset ovat samat kaikkialla. Jokaisessa ravintolassa on kuitenkin omat kokit sekä erilaiset keittiöt ja menut, joten jokainen ravintola tarjoaa erilaisen kokemuksen. Myös ravintolakohtaisia menuja uudistetaan aika-ajoin, joten saatat kokea samassa ravintolassakin uusia makuelämyksiä ja yllätyksiä.

Mitä ruokaa illallisella tarjoillaan?

Tarkka illallismenu on aina mysteeri, eikä sitä kerrota koskaan etukäteen. Tarjoiltavana on modernia ja klassista eurooppalaista ruokaa, ja menu on suunniteltu siten, että se sopii mahdollisimman hyvin yleisiin mieltymyksiin ravintolan omien suuntausten mukaisesti. Pimeässä illallistamisen tarkoituksena ei ole yllättää erikoisuudellaan ja menu koostetaankin tutuista raaka-aineista, jotka sopivat kaiken ikäisille. Tarjolla ole siis erikoisia ainesosia taikka liian voimakkaita tai tulisia makuja. Tarjolla on tasokas alku-, pää- ja jälkiruoka. 

Kuinka kauan Illallinen pimeässä kestää?

Illallinen kestää noin 1,5-2 tuntia. Paikalle tulee saapua noin 15 minuuttia ennen illallisen alkua.

Voiko lapset osallistua Illalliseen pimeässä?

Kyllä voi! Pimässä tapahtuva illallinen saattaa kuitenkin pimeytensä vuoksi olla hieman pelottava aivan perheen pienimmille. Jos tämä ei ole lapselle ongelma, ei muita esteitä osallistumiseen ole. Menu on koostettu siten, että se sopii kaiken ikäisille.

Pitääkö Illallinen pimeässä varata aina etukäteen?

Kyllä. Dine in the Dark on suosittu tapahtuma ja suuri osa illallispaikoista varataan täyteen. Suosittelemme siten tekemään varauksen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Illalliset järjestetään ennakkoilmoittautumisten mukaan.

Miten tarjoilijat näkevät minut pimeässä?

Tarjoilijoilla on pimeännäkölasit, joilla on mahdollista nähdä ja toimia ammattimaisesti myös pimeässä. Näin ollen ei tarvitse kuin nostaa käsi ylös ja saat tarvittaessa apua.

Saako tilasta poistua kesken illallisen, esimerkiksi vessaan?

Kyllä, mutta turvallisuussyistä illallistajat eivät saa liikkua salissa omatoimisesti itse. Pyytämällä apua henkilökunnalta nostamalla käden ylös, auttavat he wc-tiloihin.

Onko huone todella täysin pimeä?

Kyllä, tila on täysin pilkkopimeä. Tämä varmistetaan siten, että illallistajia pyydetään sammuttamaan kaikki valoa tuottavat laitteet sekä riisumaan heijastavat pinnat, kuten silmälasit ja kellot. 

Onko täydellisessä pimeydessä syöminen edes mahdollista?

Kyllä. Kun yksi aisti suljetaan pois, joutuu muihin aisteihin keskittymään entistä enemmän ja luottamaan niihin. Näin ollen käytät muita aistejasi herkemmin ja esimerkiksi haju- sekä tuntoaistin myötä keskityt aistimaan ympäristön vahvemmin. Alkuun on mahdollista kohdata epävarmuutta, mutta se menee ohi opittaessa luottamaan muihin aisteihin ja totuttaessa pimeään. Hyvä ohje on vain rentoutua, luottaa muihin aisteihinsa ja nauttia niiden myötä kokemuksesta.

Saako alaikäiset osallistua Wine in the Dark -elämykseen huoltajan seurassa?

Valitettavasti ei saa. Suomen alkoholilain mukaisesti alkoholia ei saa tarjoilla alle 18-vuotta täyttäneille. 

Käytämme sivustollamme evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Lisätietoa evästeistä löydät rekisteriselosteestamme.